Hvordan vælger du en kvalitets t-shirt?

Hvordan vælger du en kvalitets t-shirt?

Hvordan vælger man en god kvalitets t-shirt i dag? Det er faktisk ikke så svært, som du tror.

Der er dog nogle ting, man skal være opmærksom på, når du vil vælge din nye t-shirt. Dertil husk, at vi hver især har en opfattelse af, hvad der er en god kvalitets t-shirt.

Mærk på varen

Det første du kan gøre, er at mærke på varen. Hvis det er en bomulds t-shirt og den føles stiv eller ru, så kan det være en indikation på, at kvaliteten på t-shirten ikke er så god. Føles den til gengæld blød og dejlig fast, så kan det være tegn på en god t-shirt, der er lavet af gode materialer

Men stop ikke der, for der er mange flere faktorer.

Etiketten

Det er meget få t-shirts der har angivet en trådtælling og det behøves heller ikke. Men de angiver hvilket materiale t-shirten er lavet af. Du vil oftest se 100% bomuld eller en 50/50 angivelse. 50/50 siger bare det er 50% bomuld og 50% polyester.

Test om det krøler

Krøl en del af tøjet i din hånd og slip derefter. Hvis det bevarer mange rynker, er det sandsynligvis en dårlig kvalitet, hvis det slet ikke opretholder nogen rynker, er det sandsynligvis et syntetisk materiale. Dette er dog ikke en 100% sikker indikator, men sammenholdt med de andre faktorer, så kan det hjælpe med at fortælle dig om det er en god eller dårlig t-shirt

Kontroller gennemsigtigheden

Hold t-shirten mod en lyskilde, og se, hvor gennemsigtig den bliver. Jo mere gennemsigtighed, så jo mindre tæthed. Du vil helst have en t-shirt der har en god tæthed. Dog er en let gennemsigtig t-shirt en smule mere dejlig at have på om sommeren.

Hvor mange sting

Sting er det som holder det hele sammen. Man kan kalde det for t-shirtens muskler. Da producenterne altid vil være mere opmærksomme på ydersiden af ​​en t-shirt, er den nemmeste måde at se, om en søm er udført godt eller ej, ved at vende den rundt. Er der mange løse tråde, ligger det fladt, ser det meget sjusket ud? Disse er tegn på en dårligere fremstillings-process

Tjek derefter også, hvor mange sting t-shirten har. Man kan sige, at jo flere, desto bedre er det. Det betyder nemlig, at der blev brugt mere tid på at sammensætte denne tee. Hvis du aldrig har været opmærksom på disse ting, så kan du med fordel tjekke din egen garderobe ud. Tag det forskellige tøj ud, sammenlign dem og prøv at forholde dig lidt kritisk. Så kan du hurtigt se en forskel.

Kanter/sømme

Sømmene eller kanterne er også en god måde at se, hvor meget forsigtighed og omhu, der er lagt et stykke tøj ved fremstillingen. Når det kommer til t-shirts, skal du være særlig opmærksom på ærmerne, kraven, og den nederste kant.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Vi hører mange sige, at jo højere vægt og jo tykkere stoffet er, jo bedre kvalitet. Det kunne ikke være mere forkert! Forsøger en sælger, at sælge dig denne præmis, så overvej om det er det rigtige sted du køber dine t-shirts 

Vægt

Det hele afhænger af, hvad dine behov er. Stofvægten er i de fleste tilfælde en definition af tykkelsen på selve t-shirten. Hvis du er ude efter en tung t-shirt, så ligger gsm (grams per square meter) typisk på 180-200 gsm. Hvilket er i den meget tunge ende af t-shirt vægt. Derimod skal du ned i 130-150 gsm, hvis du vil have en let sommer t-shirt.

Når snakken falder på en hoodie eller sweatshirt, så er det samme princip. En tyk vinter hoodie vil typisk ligge på 300-400 gsm, hvorimod en sommer hoodie vil ligge på cirka 200-250 gsm. En god helårs vil være på 250-300 gsm.

Vil en tungere t-shirt holde længere end en letvægts?

Både og! Det kommer nemlig også an på dine forbrugsvaner af dine t-shirts. bruger du den 3-4 gange om ugen, så vil en tykkere t-shirt generelt holde sig lidt længere. Dog skal du huske på, at det også kommer an på, syningerne, sting, kanter og trådtælling. 

Der er t-shirts under 150gsm der holder længere end en på 190 gsm. Det kommer som sagt an på hvilken bomuld, syninger o.s.v.

Hvis du ser en t-shirt der er meget billig og den har en høj vægt, så er det dog et klar signal om, at det er en t-shirt der ikke holder ret længe.

Selv vores Basic t-shirt der kommer i 5 pak, er i så høj kvalitet, at denne er et must i en hver garderobe

Hos TeeBySlater vil vi altid være transperante og vi hjælper meget gerne, hvis du har spørgsmål til din kommende t-shirt.